De 20 Beste boeken aller tijden voor ondernemers

Ondernemer zijn is leuk totdat je je realiseert dat je eigenlijk niet zo ervaren bent als anderen. Je kennis is misschien niet van hetzelfde niveau als degenen die al twintig jaar in het vak zitten en dat maakt je bang. Deze 20 boeken gaan jou helpen.

De 20 Beste boeken aller tijden voor ondernemers

Ondernemer zijn is leuk totdat je je realiseert dat je eigenlijk niet zo ervaren bent als anderen. Je kennis is misschien niet van hetzelfde niveau als degenen die al twintig jaar in het vak zitten en dat maakt je bang.

Maar maak je geen zorgen, als je leergierig en nieuwsgierig bent, komt alles goed!

De volgende boeken zullen je helpen om zowel in het leven als in het bedrijfsleven te groeien om een ​​succesvolle ondernemer te worden. Deze boeken voor beste ondernemers geven je basiskennis over het ondernemerschap en geven advies over wat er gebeurt tijdens de reis naar ondernemingssucces.

1. How to Win Friends and Influence People door Dale Carnegie

Dit boek zal gegarandeerd jouw leven voor altijd veranderen. Het leert je niet alleen alle do's en don'ts van het sociale leven, maar je leert ook hoe je een betere ondernemer kunt worden.

We weten allemaal dat het digitale tijdperk het moeilijker heeft gemaakt om invloedrijk te zijn buiten het internet, wat net zo belangrijk is als online invloed, maar Dale Carnegie breekt alle stappen af ​​die je moet nemen om vrienden te maken met iedereen die je ontmoet. Het leert je de etiquette om concurrentie te overwinnen of om mensen te overtuigen die bekrompen zijn of gewoon niet geïnteresseerd zijn in je pitch.

Elke ondernemer moet dit boek minstens één keer per jaar lezen, het is een klassieker voor founders!

Koop dit boek

2. The Psychology of Selling door Brian Tracy

Elke ondernemer weet dat de sleutel tot een goed bedrijf een goede verkooptechniek is. Je moet niet alleen je product verkopen, maar je moet ook jezelf en je idee verkopen. Het hebben van een geweldig product doet niets als je niet weet hoe je de persoon moet benaderen en ervoor zorgt dat hij verliefd wordt op jou en het product.

Dit boek van Brian Tracy geeft je waardevolle informatie en strategieën over hoe je meer kunt verkopen door je op één ding te concentreren: de persoon. Soms vergeten ondernemers de basisprincipes van verkopen en springen ze meteen over naar het behalen van resultaten, maar om resultaten te behalen, moet je de basis kennen. Brian Tracy bespreekt deze belangrijke punten grondig.

Koop dit boek

3. Who Moved My Cheese? An Amazing Way to Deal with Change in Your Work and in Your Life door Spencer Johnson

Met slechts 96 bladzijden aan wijsheid is dit boek een gemakkelijk gelezen boek om te lezen. Met vier muizen - Sniff, Scurry, Hem en Haw - gaat het verhaal over de vier verschillende persoonlijkheden en hoe ze iemands bedrijf kunnen beïnvloeden.

Dit boek zal alle zakenmensen op de hoogte brengen van zichzelf en de keuzes die ze in het leven maken. Het zal je leren hoe je flexibel kunt worden met jouw beslissingen, zodat je zelfverzekerd jouw dromen en doelen kunt bereiken.

Aan het einde van het boek wordt aanbevolen om een ​​kaart te tekenen en jezelf tussen de vier muizen te positioneren, op het persoonlijkheidstype dat het beste bij je past. Als je jezelf binnen een type bevindt dat je er waarschijnlijk van weerhoudt om succesvol te zijn in het bedrijfsleven, doe dan iets.

Koop dit boek

4. Rich Dad, Poor Dad door Robert Kiyosaki en Sharon Lechter

Nog een geweldig boek voor elke ondernemer.

Als je jonger bent, is financiële educatie misschien niet zo hoog als de oudere concurrentie, waardoor je kwetsbaar bent. Het boek van Robert Kiyosaki geeft een overzicht van alles wat je moet weten over financiële educatie, zonder dat je er hoofdpijn van krijgt.

Het boek zal een licht werpen op de 9-5-baan en de ratrace die je in die baan houdt die je haat om de schulden te betalen. Hij leert je hoe je je ondernemersdromen waar kunt maken door je de koude, harde waarheid over rijkdom te geven - die kun je niet vinden door naar school te gaan, goede cijfers te halen, af te studeren met een diploma en te werken voor een veilig bedrijf.

Koop dit boek

5. Rich Woman door Kim Kiyosaki

lezen van boeken over financiële educatie is de sleutel tot succes.

Kim Kiyosaki gaat de uitdaging aan om vrouwen overal te informeren over de kracht van geld en hoe ze daar ook een stukje van kunnen krijgen. Ze stelt vrouwen in staat om meer te weten te komen over hun financiën om ervoor te zorgen dat ze de rest van hun leven niet afhankelijk zijn van mannen.

Ze leert vrouwen van alle leeftijden hoe ze een budget kunnen creëren, investeren in onroerend goed, aandelen of bedrijven, en hoe ze de financiële kennis die je hebt - degene die ze je niet op school leren - kunnen gebruiken om rijk en onafhankelijk te worden.

Koop dit boek

6. Thinking, Fast and Slow door Daniel Kahneman

Daniel Kahneman bespreekt de twee systemen in onze geest die ons vermogen om vooruit te komen en te slagen in het leven kunnen maken of breken, in zijn boek Thinking, Fast and Slow.

Hij heeft het over het snelle en emotionele systeem en het langzame, meer logische systeem waaruit onze hele geest bestaat. Hij splitst de verschillende effecten van elk systeem op ons succes, mentaliteit, zelfvertrouwen en leervermogen op.

Dit boek is een must-read voor iedereen die de top van de toren wil bereiken zonder de draak daadwerkelijk te doden.

Koop dit boek

7. The Startup of You: Adapt to the Future, Invest in Yourself, and Transform Your Career door Reid Hoffman

Het is tijd om in het hoofd te kruipen van de medeoprichter en voorzitter van LinkedIn, Reid Hoffman, en meer te weten te komen over de sleutels om je loopbaan alsof je al ondernemer bent.

Koop dit boek

8. The 4-Hour Workweek door Timothy Ferriss

Wie heeft er niet gehoord van Timothy Ferriss? Zijn naam is overal voorbij gekomen sinds hij in zijn boek lanceerde The 4-Hour Workweek.

Tegenwoordig is iedereen op zoek naar die makkelijke oplossing, en ondernemer worden betekent genieten van de wonderen van het leven zonder 40 uur per week te hoeven werken. Timothy weet dat en zet je daarom in de juiste mindset om een ​​bedrijf op te bouwen waarmee je niet 20, niet 10, maar 4 uur per week kunt werken en toch een fortuin kunt opbouwen.

Koop dit boek

9. The $100 Startup door Chris Gillebeau

Dit is een zeer interessant boek voor iedereen die zich ongemotiveerd voelt omdat hij geen geld heeft. Chris draait de rollen om en geeft je de overhand.

In zijn boek vertelt hij over 50 van de meest verbazingwekkende succesverhalen van ondernemers die meer dan $50.000 verdienen en die begonnen met slechts een paar dollar op hun bankrekening.

Dit is het perfecte boek om je te motiveren om verder te gaan zonder je te concentreren op het geld of het HOE. Krijg het idee, heb de passie, en de rest zal volgen.

Koop dit boek

10. Click Millionaires door Scott Fox

Het internet verovert de wereld en er worden meer e-commercebedrijven geopend dan ooit tevoren. Scott Fox concentreert zich in zijn woorden op het combineren van outsourcing en geautomatiseerde online marketing om een ​​maandelijkse cashflow online op te bouwen.

Hij leert u grondig hoe u een online bedrijf kunt opbouwen door alle tools te doorlopen die voor jou beschikbaar zijn. Het is het perfecte boek om meer te weten te komen over online zaken en hoe je de software kunt gebruiken die voor jou beschikbaar is sinds je een baby was.

Koop dit boek

11. The E-Myth Revisited door Michael E. Gerber

Er zijn veel misvattingen over het starten van jouw bedrijf en het zijn van een succesvolle ondernemer, en het is niet meer dan normaal dat je een beetje in de war raakt omdat de tegenstrijdige informatie van alle kanten naar je wordt gegooid.

Michael E. Gerber doorbreekt elke mythe en leidt je door de echte stappen van het hebben van een bedrijf en het succesvol worden als ondernemer in het huidige tijdperk. Hij wil ervoor zorgen dat je het verschil kent tussen werken aan jouw bedrijf en werken in jouw bedrijf.

Koop dit boek

12. Crush It! door Gary Vaynerchuk

Gary neemt een zeer motiverende en overtuigende stem in zijn boek Crush It! door je te motiveren om je passies voort te zetten.

In zijn boek gaat hij verder met de vele redenen waarom je zou moeten stoppen met op je bank te zitten en te dromen over de dag dat je wordt betaald om te doen waar je van houdt. Hij wil dat je uit je comfortzone komt en een gelukkig en gepassioneerd leven voor jezelf creëert.

Als je dat beetje extra duwtje nodig hebt om verder te gaan met je passie en een bedrijf op te richten, dan is dit jouw go-to-book!

Koop dit boek

13. Founders at Work door Jessica Livingston

We horen allemaal de succesverhalen nadat ze plaatsvonden: hoe miljonair XYZ zijn bedrijf begon met slechts $1.000 op hun bankrekeningen.

Maar hoe hebben ze hun bedrijf vanaf dat startpunt laten groeien? Hoe zijn ze miljonair geworden? Wat was hun reis? Hoe voelden ze zich terwijl ze door de obstakels heen vochten?

Jessica Livingston bespreekt al die vragen in haar boek Founders at Work door enkele van de grootste ondernemers ter wereld te interviewen en de juiste vragen te stellen.

Hoe heeft Steve Wozniak van Apple zijn bedrijf laten groeien? Waar haalde Sabeer Bhatia de kracht vandaan om langs obstakels te komen? Al deze vragen worden alleen beantwoord als u het boek leest!

Koop dit boek

14. The Art of Non-Conformity door Chris Gillebeau

Ah, conformiteit. De meeste mensen hebben de neiging om te falen vanwege conformiteit; ze willen volgen wat iedereen doet om zich niet afgewezen te voelen.

Koop dit boek

15. The Lean Startup door Eric Ries

De spellen zijn veranderd; Volgens Eric Ries is het opbouwen van een bedrijf niet langer een kwestie van het om de week bijwerken van het businessplan.

In zijn boek bespreekt hij de verschillende technieken die een ondernemer kan gebruiken om een ​​bedrijf te creëren dat tegen de verwachtingen in gaat en slaagt. Hij hanteert een meer wetenschappelijke en intuïtieve benadering van hoe je een succesvolle ondernemer kunt zijn met een duurzaam bedrijf onder jouw arm.

Koop dit boek

16. The Entrepreneur Mind door Kevin D. Johnson

Alles begint in de geest. Als je de hele dag negatieve gedachten hebt, is het vrij zeker dat je dag niet goed zal eindigen.

Kevin D. Johnson weet dat en wil ondernemers over de hele wereld helpen om hun mentaliteit te veranderen om succesvol te zijn. In zijn boek, The Entrepreneur Mind, vertelt Kevin D. Johnson over de verschillende manieren om jouw manier van denken te veranderen om een ​​bedrijf te starten, te laten groeien en te laten duren.

Aan het einde van het boek zorgt hij ervoor dat je weet wanneer je door moet gaan en wanneer het tijd is om los te laten en opnieuw te beginnen.

Ondernemer zijn betekent dat je weer op kunt staan, en dit boek leert je hoe je weer op kunt staan ​​zonder al te veel littekens.

Koop dit boek

17. Business Model Generation door Alexander Osterwalder

Geweldig voor de visuele ondernemer. We zijn allemaal gewend om meer naar foto's te kijken dan dat we boeken lezen. Daarom wil Alexander Osterwalder je volgens hem de juiste manier leren om een ​​businessplan op te stellen en ernaar te handelen.

Met afbeeldingen, grafieken en tijdlijnen is dit boek een must-have voor elke visionaire ondernemer. Als je kalenders, post-its en fotoherinneringen nodig hebt om iets te doen, dan is dit iets voor jou.

Stel een succesvol businessplan op en je bouwt een succesvol bedrijf op. Terug naar de basis.

Koop dit boek

18. Rework door Jason Fried en David Hansson

In vergelijking met Alexander Osterwalder willen David Hanson en Jason Fried het andere type ondernemers benaderen - degenen die snelle resultaten willen en het niet echt kunnen schelen of de tijd hebben om alle basisprincipes door te nemen. stappen.

De twee auteurs werken samen om de basis te doorgronden en een geheel nieuw systeem te creëren waarmee je sneller naar je dromen en doelen kunt handelen.

Het boek zal je motiveren om op te staan ​​en verder te gaan zonder de stappen op een vel papier te plannen. Dit is voor de doorzetters die het liefst leren door te doen!

Koop dit boek

19. The Hard Thing About Hard Things door Ben Horowitz

Er zijn veel dingen die de school ons niet leert, en Ben Horowitz wil dat deze dingen openbaar worden gemaakt voor ondernemers. Zijn boek, The Hard Thing About Hard Things, geeft advies over het bouwen en runnen van een startup in de echte wereld.

Hij zal je advies geven over dingen die school gewoon niet lijkt te bespreken, zoals hoe je problemen kunt analyseren en oplossingen kunt vinden, of hoe moeilijk het eigenlijk is om een ​​bedrijf te runnen.

Hij plaatst je in de CEO-mentaliteit door zijn ondernemersverhaal te delen over hoe hij de concurrentie overwon en succes cultiveerde.

Het is een geweldig boek voor ondernemers die op zoek zijn naar een mentor om hen te begeleiden tijdens hun reis. Dit boek is niet gecensureerd - het is de echte waarheid over ondernemer zijn!

Koop dit boek

20. My Philosophy for Successful Living door Jim Rohn

Jim Rohn heeft in de loop der jaren velen met zijn woorden geïnspireerd, en zijn boek My Philosophy for Successful Livingvormt daarop geen uitzondering. In dit boek leer je de principes en waarden achter succesvol zijn in het leven.

Volgens Jim Rohn gaat het bij het leiden van een succesvol leven niet om egoïstisch zijn, maar om waarde toevoegen aan mensen. Het gaat erom aardig te zijn voor anderen en het goede karma bij je terug te laten komen.

Natuurlijk moedigt hij je aan om hard aan je doelen te werken, maar hij bespreekt ook hoe een succesvolle houding eruit zou moeten zien.

Niemand wil omgaan met iemand die hen naar beneden haalt. Met slechts 64 pagina's is het een geweldig boek om jezelf eraan te herinneren goed te zijn voor de mensen om je heen en dankbaar te zijn voor alles in je leven.

Koop dit boek