Business idee: Internet trainer

Geloof het of niet, er zijn nog steeds veel mensen, waaronder veel senioren en gepensioneerden - die geen idee hebben hoe ze toegang kunnen krijgen tot internet of waar ze heen moeten als ze er eenmaal zijn.

Business idee: Internet trainer

Opstartkosten: € 1.500 - € 7.000
Vanuit huis werken: Kan vanuit huis worden gerund
Parttime: Kan parttime worden gedaan

Geloof het of niet, er zijn nog steeds veel mensen, waaronder veel senioren en gepensioneerden - die geen idee hebben hoe ze toegang kunnen krijgen tot internet of waar ze heen moeten als ze er eenmaal zijn. Als je een techneut bent en je houdt er van om mensen te helpen - dan kun je als internet trainer mensen makkelijk leren hoe ze door de informatiesnelweg kunnen navigeren. Je geeft seminars, workshops, dagcursussen of geeft een-op-een assistentie bij senioren-centra of bij particulieren thuis. Je kunt jouw programma's afstemmen op het specifieke internetgebruik die jouw klanten willen weten. De voordelen van zo'n bedrijf zijn dat - ervan uitgaande dat je al een computer hebt - je kunt beginnen met een redelijk klein budget, en hoewel internet al een tijdje bestaat, is niet iedereen op de hoogte van internet, dus er is genoeg ruimte voor groei. Bovendien ben je elke dag op internet! Als internet trainer heb je natuurlijk een solide achtergrond nodig bij het navigeren op internet, inclusief aspecten als internetmarketing en onderzoek. Je hebt het geduld nodig om computer fobische types door hun stappen te leiden, en je moet de marketingvaardigheden hebben om zowel nieuwe klanten binnen te halen als te profiteren van de terugkerende klanten.

De markt

Jouw klanten kunnen individuele senioren of senioren-centra zijn. Geef seminars en workshops op lokale hogescholen en gemeenschapscentra - dit identificeert jou als een expert en is een goede manier om zakelijke en individuele klanten te verzamelen. Bouw relaties op met computerwinkels en vraag hen om je door te verwijzen naar klanten.

Benodigde apparatuur

Het enige dat je echt nodig hebt om aan de slag te gaan, is jouw computer en een paar online services, zodat je de specifieke behoeften van klanten kunt onderzoeken en hoe je deze kunt oplossen voordat je ter plaatse arriveert. Je zou een laser- of inkjetprinter moeten hebben om spiekbriefjes en handleidingen uit te printen, en als je seminars geeft, wil je een desktopprojector en een laserpointer, zodat de hele groep kan zien wat je doet.