Business idee: Landscaping en Urban Gardening

Wie houdt er niet van een vredige, prachtige achtertuin (of voortuin), vol met mooie, groeiende dingen? Groene ruimtes, vooral voor degenen onder ons die in steden wonen, zijn een toevluchtsoord, een ontsnapping, een toevluchtsoord.

Business idee: Landscaping en Urban Gardening

Opstartkosten: minder dan €2.000
Home Based: Kan vanuit huis worden gestart
Parttime: Kan parttime worden gedaan

Wie houdt er niet van een vredige, prachtige achtertuin (of voortuin), vol met mooie, groeiende dingen? Groene ruimtes, vooral voor degenen onder ons die in steden wonen, zijn een toevluchtsoord, een ontsnapping, een toevluchtsoord. Dus waarom zouden we niet veel geld uitgeven om ze zo mooi en weelderig mogelijk te maken? Dat is waar tuinmannen en hoveniers ondernemers inspringen - en daar kan geld worden verdiend. Volgens het State of the Industry-rapport van de National Association of Landscape Professionals van 2018 was de omzet voor een hoveniersbedrijf in 2017 €287.000. Het aantal medewerkers voor tuinbedrijven was 13; parttime, 2; en seizoensgebonden, 6. En tuin onderhoud was de nummer 1 service.

Natuurlijk zijn er ook andere diensten die tuinarchitecten en tuinders aanbieden, van de aankoop van plantaardig materiaal en het onderhoud van sproei-systemen tot het creëren van decoratieve accenten en wekelijkse bewatering, het snoeien van bemesting en ongedierte bestrijding. Seizoensprojecten zijn ook groot en variëren van seizoensplanten tot wintervakantie-verlichting tot sneeuwruimen.

Belangrijke vragen

Wat zijn de opstartkosten?

"Tuingereedschap is vrij eenvoudig. Een werkvoertuig. Basisgereedschap voor timmerwerk, metselwerk en tuinbouw. ​​Eerlijk gezegd zou je kunnen starten voor €3.500" - Spike Appel, wiens "stadstuinier bedrijf" Passionate Produce ontwerpt, bouwt en onderhoudt stadstuinen in Noord Brooklyn, NY

Hoeveel geld kun je verdienen?

Spike denkt dat je ergens tussen de €40.000 en €120.000 kunt verdienen met het runnen van je eigen tuiniers bedrijf.

Wat voor ervaring moet je hebben?

"Echte kennis van de land- en tuinbouw en knowhow van de bouw. ​​Ik heb dit 15 jaar gedaan. Ik ben begonnen in de high-end dak tuinsfeer. Ik lees en probeer altijd mijn kennis over de wetenschap, over ongediertebestrijding uit te breiden, maar er gaat niets boven ervaring uit de eerste hand "- Spike Appel

Wat is het belangrijkste dat je moet weten over dit bedrijf?

"Het zal veel werk en toewijding vergen" - Spike Appel

De markt

Jouw klanten zullen huiseigenaren en bedrijven zijn die willen dat hun eigendommen worden verfraaid en er goed uit blijven zien. Richt je op commerciële typen zoals appartementen- en appartementencomplexen, hotels en motels, ziekenhuizen, grote en kleine bedrijven en kantoorparken en overheidsinstellingen. Architecten, vastgoedontwikkelaars en aannemers die nieuwe huizen of kleine traktaten bouwen, zijn ook goede klanten. Nabij residentiële klanten door van deur tot deur te gaan met flyers of deurhangers. Plaats advertenties in de plaatselijke krant en in het lokale krantje van jouw buurt. Voor commerciële klanten en architecten, ontwikkelaars en aannemers van kleine bedrijven, ga ter plaatse om flyers of brochures met de hand te bezorgen en leg jouw diensten uit. Mogelijk krijgt je de eerste keer dat je op bezoek komt geen kopers, maar raak niet ontmoedigd. Een of twee herhalingsbezoeken kunnen vaak een deal bezegelen. Een direct-mailcampagne van een brochure werkt beter voor grote bedrijven; follow-up met een telefoontje. Je kunt ook makelaars in onroerend goed targeten met niet-stedelijke aantrekkelijke verkoop- of huurwoningen in hun boeken. Neem een ​​polaroid van de plaats en geef deze vervolgens aan de makelaar met suggesties over hoe je hem kunt opfleuren.

Benodigde apparatuur

Je hebt een grasmaaier, kanten-snijder, bladblazer, zaai- en kunstmeststrooier en sproeier nodig, een assortiment schoppen en harken en een benzineblik voor navullingen op het werk (zorg ervoor dat je een goedgekeurde container gebruikt). Je wilt ook een pick-up truck en misschien een kleine trailer om alles in te vervoeren.