Business idee: Vertaler

Als je een talenknobbel hebt, kan het starten van een vertaaldienst iets voor jou zijn. Je kunt in eerste instantie talen aanbieden die jij vloeiend beheerst, en naarmate je groeit, kun je andere werknemers aantrekken die de talen kunnen behandelen waarin jij niet zo goed thuis bent.

Business idee: Vertaler
  • Kost tussen de €500 - €1.000 om te starten
  • Je kunt dit werk volledig remote doen
  • Het is mogelijk om deze onderneming parttime te runnen

Info over vertaal business

Als je een talenknobbel hebt, kan het starten van een vertaaldienst iets voor jou zijn. Je kunt in eerste instantie talen aanbieden die jij vloeiend beheerst, en naarmate je groeit, kun je andere werknemers aantrekken die de talen kunnen behandelen waarin jij niet zo goed thuis bent. Vertaaldiensten kunnen een verscheidenheid aan klanten hebben, zowel in het openbare en particuliere sectoren, waaronder medische kantoren, advocatenpraktijken, mediabedrijven, overheidsinstanties, financiële instellingen, verzekeringsmaatschappijen en meer.

Hoewel dit niet verplicht is, kun je als vertaler worden gecertificeerd. En afhankelijk van de vaardigheden van jou en jouw personeel, kun je ook tolkdiensten verlenen.

Wat zeggen de professionals?

Hoeveel geld kun je verdienen?

Vertalers verdienen gemiddeld zo'n €40.000 per jaar, volgens US News and World Report van 2017.

Wat is het belangrijkste dat je over dit business idee moet weten?

"Vertalers zetten geschreven materiaal van de ene taal (de brontaal) naar de andere (de doeltaal), terwijl tolken dezelfde taak mondeling uitvoeren. Het is absoluut noodzakelijk om te begrijpen dat de meeste tolken vertaalwerk doen, maar vertalers zijn geen tolken. Het vergt training en ervaring om simultaanvertaling te kunnen uitvoeren. Het is ook noodzakelijk om te begrijpen dat sommige vertalers zeer gespecialiseerd zijn in een bepaald vakgebied, waardoor ze de beste keuze zijn voor specifieke soorten vertalingen, zoals gevoelige juridische onderwerpen of nauwkeurige medische rapporten. Sommige vertalers zorgen voor liaison-vertolking, wat zorgt voor communicatie tussen twee mensen of tussen een kleine groep. " - Maria Elena-Kassab, schrijver, tolk en vertaler