Succesvol zijn betekent vaak leren van degenen die hun doelen al hebben bereikt. Een mentor hebben is een geweldige zegen voor een ondernemer, maar niet iedereen kan er een persoonlijk vinden.

Als je jouw persoonlijke goeroe nog niet hebt gevonden, volgen hier 21 tips voor jonge of ambitieuze ondernemers om je op weg te helpen.

1. Daag jezelf uit

Richard Branson zegt dat zijn grootste motivatie is om zichzelf uit te blijven dagen. Hij behandelt het leven als één lange universitaire opleiding, waar hij elke dag meer kan leren. Jij kan dit ook!

2. Neem het risico

We weten nooit het resultaat van onze inspanningen, tenzij we het daadwerkelijk doen. Jeff Bezos zei dat hij geen spijt zal krijgen van het proberen. Maar eerder spijt zal krijgen als hij het niet probeert.

'Of je nu denkt dat je het kunt, of denkt dat je het niet kunt, je hebt gelijk.'
Voeten in de lucht
Foto door Nosiuol / Unsplash

3. Geloof in jezelf

Zoals Henry Ford zei: 'Of je nu denkt dat je het kunt, of denkt dat je het niet kunt, je hebt gelijk.' Geloof dat je kunt slagen en je zult manieren vinden om verschillende obstakels te overwinnen. Als je dat niet doet, vind je alleen excuses.

4. Werk waar je om geeft

Er is geen twijfel over mogelijk, dat het runnen van een bedrijf veel tijd kost. Steve Jobs merkte op dat de enige manier om tevreden te zijn in je leven, is om werk te doen waar je echt in gelooft.

5. Heb een visie

De oprichter en CEO van Tumblr, David Karp, merkte dat een ondernemer iemand is die ergens een visie voor heeft en die wil creëren. 'Hou te allen tijde je missie helder'.

6. Vind goede mensen

Wie je bent, is wie je wordt. Reid Hoffman, co-founder van LinkedIn, merkte op dat de snelste manier om jezelf te veranderen, is om rond te hangen met mensen die al zijn zoals je wilt zijn.

7. Onderneem actie

De wereld zit vol met geweldige ideeën, maar succes komt alleen door actie. Walt Disney zei ooit dat de gemakkelijkste manier om te beginnen is stoppen met praten en beginnen met doen. Dat geldt ook voor jouw succes.

8. Zie je angsten onder ogen

Angst overwinnen is niet gemakkelijk, maar het moet wel. Arianna Huffington zei ooit dat ze dapperheid als een spier ontdekte - hoe meer ze oefende, hoe sterker het werd.

9. Doe de tijd

Niemand slaagt meteen en iedereen was ooit een beginner. Zoals Steve Jobs wijselijk opmerkte: 'if you look closely, most overnight successes took a long time'. Wees niet bang om tijd in je bedrijf te investeren.

Analoge klok
Foto door Djim Loic / Unsplash

10. Manage energie, geen tijd

Je energie beperkt wat je met je tijd kunt doen, dus ga er verstandig mee om.

11. Bouw een geweldig team

Niemand slaagt alleen in zaken en degenen die het proberen, zullen elke keer verliezen van een geweldig team. Bouw je eigen geweldige team om je succes te versterken.

12. Huur karakter

Terwijl je je team opbouwt, huur je voor karakter en waarden. Je kunt altijd iemand trainen in vaardigheden, maar je kunt iemands waarden niet achteraf bij je bedrijf laten passen.

13. Plan voor het aantrekken van kapitaal

Richard Harroch, een durfkapitalist, heeft dit advies voor opkomende ondernemers: 'Het is bijna altijd moeilijker om kapitaal aan te trekken dan je dacht dat het zou zijn, en het duurt altijd langer. Plan daar dus voor. '

14. Leer van fouten

Veel ondernemers noemen fouten als hun beste leraar. Als je leert van je fouten, kom je dichter bij succes - ook al heb je in eerste instantie gefaald.

15. Ken je klant

Dave Thomas, de oprichter van Wendy's, noemde het kennen van je klant als een van zijn drie sleutels tot succes. Ken je klanten beter dan wie dan ook, en je kunt de oplossingen leveren die ze nodig hebben.

Vrijstaand basketbalnet
Foto door Andy Hu / Unsplash

16. Ken je doelen

Ryan Allis, mede-oprichter van iContact, wees erop dat elke dag het einde in gedachten heeft, ervoor zorgt dat je eraan werkt. Stel doelen en herinner jezelf er elke dag aan.

17. Leer van klachten

Bill Gates zei ooit dat jouw meest ongelukkige klanten je grootste leerbron zijn. Laat ongelukkige klanten jou leren waar de gaten in jouw service zitten.

18. Vraag om input van klanten

Aannames doen over wat klanten willen of nodig hebben, zal nooit tot succes leiden. Je moet ze rechtstreeks vragen en dan aandachtig luisteren naar wat ze écht zeggen.

'Een succesvolle ondernemer zijn vergt veel werk'

19. Begrijp jouw branche

Tony Hsieh, de oprichter van Zappos, zei ooit: 'Speel geen games die je niet begrijpt, ook niet als je ziet dat veel andere mensen er geld mee verdienen.' Echt inzicht in jouw branche is de sleutel tot succes.

20. Lever meer dan verwacht

Google's Larry Page moedigt ondernemers aan om meer te leveren dan klanten verwachten. Het is een geweldige manier om op te vallen in jouw branche en een loyale aanhang op te bouwen.

More this way neon letters
Foto door Miguel Orós / Unsplash

21. Besteed verstandig

Wanneer je geld uitgeeft aan jouw bedrijf, zorg er dan voor dat je het verstandig besteedt. Het is gemakkelijk om te veel uit te geven aan onnodige dingen en té snel zonder kapitaal te zitten.

Een succesvolle ondernemer zijn vergt veel werk, veel visie en veel doorzettingsvermogen. Deze 21 tips van ondernemers die al succes hebben geboekt, zullen je helpen om veel gemakkelijker op het pad te komen om een succesvolle founder te worden!

Bedankt voor het lezen. Als je het artikel leuk vond, wordt het delen op Twitter gewaardeerd: