Start een bedrijf met max €1000 en werk vanaf waar jij wilt

Wil je een bedrijf starten en je niet aan een vaste plek binden? Start een bedrijf vanuit het comfort van je eigen huis - of beter nog, vanaf een exotisch eiland - voor minder dan € 1.000.

Start een bedrijf met max €1000 en werk vanaf waar jij wilt

Wil je een bedrijf starten en je niet aan een vaste plek binden? Start een bedrijf vanuit het comfort van je eigen huis - of beter nog, vanaf een exotisch eiland - voor minder dan €1.000.

Hoe is dat mogelijk, vraag je je misschien af? Technologie. Maria Dykstra, mede-oprichter van TreDigital, een bureau voor digitale groei in Washington D.C., heeft haar bedrijf volledig remote opgebouwd en stelt haar werknemers in staat om op afstand te werken.

'Veel van onze manier van werken is online', zegt ze. We gebruiken veel Google Docs. Bestanden delen, video's delen, vergaderen, e-mailen.

Comfortabel zijn met technologie is ongelooflijk belangrijk om een ​​digitaal remote bedrijf succesvol te maken en om klanten te laten weten dat je op reis bent maar instaat bent ze op afstand te kunnen helpen.

En ondanks wat de meeste mensen denken, kan reizen relatief goedkoop zijn. Volgens Nomad List, een website die steden rangschikt op het gebied van vriendelijkheid en kosten van digitale nomaden, kun je reizen en wonen in een aantal van de beste steden voor digitale nomaden tegen relatief lage kosten. Bangkok kost je bijvoorbeeld €1.225 per maand, Bali, €1.051.

Er is technologie om werken op afstand gemakkelijk te maken, dus als je een levensstijl van een digitale nomade wilt en niet veel startgeld hebt, zijn hier negen goedkope bedrijfsideeën die je overal kunt starten.

Tekenen designer

Start als freelance webdesigner

Om een ​​webdesigner te zijn, heb je alleen een laptop, een harde schijf en wifi nodig Het is geen geheim dat het hebben van een goed samengestelde website een cruciaal element is voor het runnen van een succesvol bedrijf, wat betekent dat het een vaardigheid is om een ​​webdesigner te zijn kan overal vandaan verzilveren.

'Jouw website is de eerste indruk', zegt Michael White, president en eigenaar van White Media.

Maak je geen zorgen als je niet over alle vereiste codeer-vaardigheden beschikt. White zegt dat creativiteit belangrijker is. Codering en SEO-kennis kan worden opgedaan door middel van lessen, autodidactische studie of mentorschap, dus als je oog hebt voor kunst en design, is dit mogelijk een bedrijf jou om te starten.

'Deze branche komt neer op hoe creatief iemand kan zijn', zegt White.

Een webdesign bedrijf heeft lage opstartkosten, aldus de oprichter van het webontwikkelingsbedrijf Lounge Lizard, Ken Braun, die zijn bedrijf oprichtte met slechts €50 per maand door een kleine tekstlinkadvertentie te kopen om zijn diensten op andere websites te promoten.

"Die investering van €50 per maand leverde klanten over de hele wereld op en veranderde Lounge Lizard binnen tien maanden in een bedrijf met meer dan een miljoen omzet", zegt Braun.

Zowel Lounge Lizard als White Media richten zich op unieke ontwerpen en klantenservice om ze te onderscheiden van andere bedrijven. De sleutel om op te vallen in deze competitieve markt is het vinden van een stijl die persoonlijkheid en aandacht voor detail toont voor elke klant. En blijf uit de buurt van sjablonen.

"Focus op de kwaliteit van het werk. Het draait allemaal om klantenservice en custom ontwerpen, " adviseert White.

Vrouw aan tafel met laptop

Word freelance accountant

Geloof het of niet, je bent niet de enige die geen lange uren op kantoor of tijdens vergaderingen wil doorbrengen. Als je van cijfers houdt, maar niet elke ochtend een pak en stropdas aantrekt, overweeg dan om een online accountant te worden. Het enige wat je nodig hebt is een laptop, een boekhoudkundige certificering en een telefoon.

"Ondernemers willen niet de taak krijgen om naar persoonlijke bijeenkomsten van een uur te rijden om de alledaagse taken uit te voeren die hand in hand gaan met het runnen van een bedrijf", zegt Ian Crosby, medeoprichter en CEO van Bench, een online boekhoudbedrijf.

Crosby merkt op dat om een succesvol online bedrijf te zijn, goede communicatie ongelooflijk belangrijk is.

'Wat we hebben ontdekt, is dat technologievriendelijke ondernemers niet meer op zoek zijn naar [diepgaande gesprekken]', zegt Crosby. “Ze zijn op zoek naar snelle, gemakkelijke en prettige communicatie. Niets van dit alles kan worden bereikt in een vergadering van een uur in een met TL verlichte kantoorruimte. ”

Geldverdienen in de matchmaking brance

We hebben het niet alleen over praten over Tinder of Happen. Een matchmaking-service kan elke vorm van technologie zijn die bedrijven of individuen koppelt aan de services die ze nodig hebben. Dit bedrijf kan overal worden beheerd, omdat het allemaal online kan worden gedaan.

Een manier om een succesvol matchmakingbedrijf te runnen, is door expertise beschikbaar te stellen aan bedrijven wanneer ze die snel nodig hebben. Een voorbeeld? Zintro, een website die bedrijven koppelt aan experts voor projecten, telefonische consulten en vacatures voor haar klanten.

Enrique Levin, medeoprichter en bestuurslid van Zintro, zegt dat de manier waarop het bedrijf werkt, is dat klanten een project indienen en dat experts zullen antwoorden met een samenvatting van hun kwalificaties en een bod over waarom ze de beste kandidaat voor de baan zouden zijn. Dit maakt het gemakkelijk voor gebruikers om een expert in te huren zonder dat ze naar veel plaatsen hoeven te gaan.

Het beste gedeelte? Zintro wordt volledig online uitgevoerd. Levin zegt dat de meeste van zijn interacties met klanten via de telefoon of e-mail verlopen.

Reis de wereld rond als tech support freelancer

Niet iedereen is technisch onderlegd, wat betekent dat bedrijven voor technische ondersteuning een geweldige manier zijn om wat geld te verdienen. Het kan zijn dat je tijd moet doorbrengen om bij bedrijven of thuis te verschijnen om problemen op te lossen, maar je kunt dit bedrijf nog steeds overal runnen.
Daniel Gagnon, president en medeoprichter van TekHattan Holdings, een bedrijf dat gespecialiseerd is in IT-ondersteuning in New York City, profiteerde drie jaar geleden van dat concept. Gagnon en medeoprichter Alexander Hernandez werkten respectievelijk als senior manager en IT-technicus voor CityMD terwijl ze IT-ondersteuning deden.

Hun nevenactiviteiten groeiden echter na verwijzingen van klanten, dus stopten ze met hun baan bij CityMD en werd TekHattan geboren.
'Ik moest de beslissing nemen om mijn dagelijkse baan op te zeggen in de hoop de Amerikaanse droom te kunnen verwezenlijken', zei Gagnon. 'Het heeft zijn vruchten afgeworpen.'

Hij benadrukte dat communicatie en klantenservice twee van de belangrijkste aspecten zijn van een online bedrijf.
"We zijn 24/7/365 bereikbaar voor al onze klanten. Als een van onze klanten op zaterdag om 2 uur 's ochtends een IT-noodgeval heeft, moeten we erop uitgaan en ervoor zorgen dat hun probleem opgelost wordt. En dat doen we elke keer met trots. "

Redactionele services vanuit het buitenland

Vind je typefouten in e-mails vervelend? Denk je dat spelfouten in een nieuwsbrief onprofessioneel zijn? Je bent niet de enige. Als je goed thuis bent in grammatica en graag leest en schrijft, zijn online redactionele diensten wellicht een goede optie voor jou.

Er zijn verschillende manieren om dit bedrijf te benaderen: je kunt software maken die automatisch inhoud bewerkt, je kunt de inhoud zelf bewerken of je kunt doen als Wordy, een online redactionele service, en fungeert als tussenpersoon voor degenen die inhoud nodig hebben om te worden bewerkt en freelance redacteuren die jou inhuurt.

Wat je kunt verdienen, hangt af van de hoeveelheid materiaal en de moeilijkheidsgraad bij het redigeren of schrijven; Anders Schepelerr, de CEO en oprichter van Wordy, zegt echter dat je je niet primair moet richten op prijzen.

"Vertrouwen is zo belangrijk voor proeflezen en kopiëren, dus we geloven in het aangaan van lange relaties", zegt hij.

Digitale marketing en PR

Als je een achtergrond hebt in marketing en publiciteit, overweeg dan om die vaardigheden online te nemen.

Terwijl het digitale marketingbedrijf TreDigital zijn hoofdkantoor in Seattle heeft, runt CEO Maria Dykstra haar bedrijf vaak vanuit Rusland, waar ze familie heeft. Ze heeft ook teamleden over de hele Verenigde Staten en over de hele wereld.

'Maar we opereren als een team', zegt ze.

Dykstra merkt op dat je tijdens het reizen eigenlijk productiever kunt zijn, zoals ze ervaart, vanwege het gebrek aan lokale vergaderingen die haar grotere focus op het laten groeien van het bedrijf onderbreken.

Een ander ding om op te letten als digitale nomade is het belang van het onderhouden van sterke relaties met klanten, zegt Andrea Holland, CEO en oprichter van DialedPR, een PR-adviesbureau gericht op B2C-startups.

"Het is uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw klant zich veilig voelt in het feit dat je er niet fysiek bent", benadrukt ze, "Zorg ervoor dat je tijdens het reizen communiceert."

Reis expert

Als je toch gaat reizen, waarom zou je anderen dan niet helpen hetzelfde te doen voor winst?

Matthew Kepnes omarmde dit idee en startte Nomadic Matt, een reissite die zijn uitgebreide reizen beschrijft en nuttige reisinformatie biedt over onderwerpen als goedkope accommodatie en vliegtickets, informatie voor individuele reizigers en stellen en reisgidsen (geschreven door Kepnes) - en meer.

Kepnes schrijft nuttige (en gratis) informatie op zijn reisblog en nieuwsbrieven en verdient geld met zijn werk door middel van boekverkopen, het aanbieden van online lessen voor bloggen en fotografie en door partnerschappen met bedrijven met betrekking tot reizen en accommodatie door luchtvaartmaatschappijen.

Als je echter een bedrijf wilt creëren dat veel reizen naar exotische locaties vereist, 'moet je heel gedisciplineerd zijn', zegt Kepnes. 'Het is niet altijd feest.

'De beste manier om te reizen en ondernemer te worden, is door een solide planning op te stellen', adviseert hij.

Kepnes, die in meer dan 80 landen en gebieden is geweest, zegt dat hij 16 miljoen mensen heeft geholpen met reisplannen via zijn website terwijl hij op afstand werkte en zijn bedrijf door discipline opbouwde.

Life Coach / Consultant

Als je mensen graag helpt en expertise hebt op waardevolle gebieden zoals zakenrelaties of communicatie, kan een levenscoach of consultant goed bij je passen.

Lees ook: Hoe start je een consulting agency

Levenscoach Erica McCurdy heeft haar passie voor mensen helpen en reizen gecombineerd. McCurdy creëerde haar life coaching- en strategiebedrijf McCurdy Life Coach, terwijl ze ook een trotse digitale nomade was.

"Ik heb e-mails teruggestuurd naar klanten - en ben toen in de Middellandse Zee gesprongen", zegt ze.

Het is niet verrassend dat technologie de sleutel is om een ​​digitale nomade te zijn, maar McCurdy merkt op dat het soms je leven kan domineren en kan verminderen wat je merk speciaal maakt.

"In mijn werk nemen mensen mij in dienst, niet mijn technologie, dus ik vind het cruciaal om manieren te vinden om mezelf te zijn en geen technologie te hebben, waardoor ik me net als iedereen begin te voelen", legt ze uit.

De sleutel om werken op afstand te laten werken, is te onthouden dat u niet op vakantie bent, ook al bevindt u zich halverwege de wereld in een prachtige omgeving, zegt Christian Martin, CEO van ProfitFox, een programma dat verkoop leert aan coaches en consultants.

"Het is verleidelijk om de hele dag te besteden aan het verkennen en vergeten van je verantwoordelijkheden", zegt hij. 'Blokkeer tijd voor werk.'

Content creator vanuit het buitenland

Voor bedrijven die nieuwsbrieven, geschreven e-mails, algemene inhoud voor een website of zelfs podcasts nodig hebben, kun je dat materiaal aanbieden vanaf een prachtige locatie in het buitenland.

Vernon Foster II, CEO en oprichter van Pod Parrott, een podcast-productiebedrijf, hoopte dat hij de podcast-business zou halen. Foster probeerde zelf podcasting te krijgen, maar nadat een van zijn shows slechts twee maanden duurde, besloot hij dat hij meer succes zou hebben met het freelancen van zijn podcast vaardigheden.

De diensten van Pod Parrott omvatten coaching, installatie van apparatuur, sponsoradvies en meer, en Foster kon deze diensten leveren aan klanten over de hele wereld terwijl hij in Antigua, Guatemala woonde en backpackte door Costa Rica.

Hij geeft toe dat er uitdagingen zijn geweest. "Zoiets eenvoudigs als een solide internetverbinding wordt belangrijker dan eten." Ook kunnen tijdzoneverschillen interfereren bij het proberen verbinding te maken met klanten.

Uiteindelijk zegt Foster dat de sleutel tot succes het creëren van een bedrijf is dat past bij jouw levensstijl.

Maar het gaat niet alleen om het willen hebben van een digitale nomadenlevensstijl die tot succes zal leiden, waarschuwt Julie Ewald, CEO van Impressa Solutions.

'Digitale nomaden moeten gemotiveerd zijn, hebben bewezen dat ze zelfstandig kunnen werken en leergierig zijn', zegt ze.