3 redenen waarom je altijd de financiële gezondheid van jouw bedrijf moet kennen

Sommige ondernemers scheppen graag op over hun hoge omzetcijfers, maar die cijfers zijn zinloos als er geen winst aan verbonden is.

3 redenen waarom je altijd de financiële gezondheid van jouw bedrijf moet kennen

Ondernemers zijn drukbezette mensen, en omwille van de efficiëntie moet je veel taken delegeren die anderen zo goed mogelijk kunnen doen. Outsourcing is kostenefficiënt, zolang het zinvol is - met name voor administratieve taken zoals het maken van afbeeldingen, posts op sociale media en andere taken die net zo goed door iemand anders kunnen worden uitgevoerd tegen een lager tarief, zodat jij je meer kunt concentreren op het gene dat geld binnen brengt voor jouw onderneming.

Maar bedenk eens: heb jij de financiële verantwoordelijkheid van jouw bedrijf uitbesteed?

Als je ja hebt gezegd op deze vraag, wil je misschien terugkomen op die beslissing.

Het is zinvol om jouw boekhouding uit te besteden, zolang je maar de controle houdt om ervoor te zorgen dat er niet met de gegevens wordt geknoeid. Het is verstandig om een ​​accountant te hebben die je adviseert en jouw jaarlijkse aangifte vennootschapsbelasting invult. Maar als je erop vertrouwt dat anderen de financiële positie van jouw bedrijf bepalen, zit je een fout.

Waarom? Omdat niemand ooit zo veel om jouw bedrijf zal geven als jij zelf. En als bedrijfseigenaar moet je jouw cijfers kennen om ervoor te zorgen dat je de beste beslissingen voor jouw bedrijf neemt.

Als bedrijfseigenaar moet je jouw cijfers kennen.

1. Niemand kent jouw bedrijf zo goed als jij

Je kunt de belangrijke financiële beslissingen niet aan iemand anders overlaten als jij degene bent die jouw bedrijf het beste kent. Het is geweldig om advies of second opinion te krijgen, maar uiteindelijk ben jij de beslisser en moet je verantwoordelijk zijn voor die beslissingen en de beslissingen die je neemt heel goed begrijpen.

Als je de cijfers die jouw bedrijf drijven volledig begrijpt, krijg je een voorsprong op de concurrentie.

2. Je neemt weloverwogen zakelijke beslissingen

Je neemt slimmere beslissingen als je weet hoe jouw beslissingen jouw bedrijfsresultaten beïnvloeden. Alle beslissingen die je voor jouw bedrijf neemt, hebben direct of indirect invloed op jouw bedrijfsresultaten. Als jij jouw bedrijfscijfers begrijpt, krijgt je een duidelijker beeld van de invloed van een beslissing die je neemt op jouw bedrijfsresultaten, namelijk jouw winst.

Sommige ondernemers scheppen graag op over hun hoge omzetcijfers, maar die cijfers zijn zinloos als er geen winst aan verbonden is.

3. Je hebt meer controle.

Je moet op de hoogte zijn van jouw cijfers om ervoor te zorgen dat jouw bankrekeningen elke maand in jouw boeken staan, zodat er geen informatie of geld ontbreekt. Uitbesteden is altijd een goed idee, maar zorg ervoor dat er controles zijn om jouw bankrekening en jouw vermogen te beschermen.

Elk klein bedrijf heeft interne financiële controles nodig om ervoor te zorgen dat zijn geld goed wordt beheerd. jouw bedrijf loopt mogelijk risico op werknemersfraude, cashflowtekorten of zelfs faillissementen als je het niet weet.

Volgens een onderzoek van HiscoxAmerikaanse bedrijven die getroffen waren door diefstal van werknemers verlorenin 2016 gemiddeld $ 1,13 miljoen. Kleine en middelgrote bedrijven waren goed voor 68 procent van de gevallen, en hun mediane verliezen bedroegen $ 289.864.

Waar het op neerkomt, is dat je jouw cijfers moet kennen om de best mogelijke bedrijfseigenaar te zijn. Het is jouw verantwoordelijkheid als bedrijfseigenaar om ervoor te zorgen dat je over de vaardigheden en kennis beschikt om de financiële impact van jouw zakelijke beslissingen te begrijpen.

Als je jouw cijfers kent, ken jij jouw bedrijf en positioneer je jouw bedrijf voor succes!