Waarom mediteren als founder?

Meditatie is een natuurlijke manier om je geest te leren kennen en te trainen. De gedachten trainen is helemaal niet gemakkelijk. Het vergt veel oefening. Dit is ook niet raar. Als je dit nog nooit eerder hebt gedaan, zijn je gedachten je hele leven 'de baas' van je.

Waarom mediteren als founder?

Wat is meditatie precies?

"Meditatie is een precieze techniek om de geest en de bewustzijnsstaat te laten rusten die totaal anders is dan de normale waaktoestand. Het is het middel om alle niveaus van het zelf te doorgronden en uiteindelijk het bewustzijnscentrum binnenin te ervaren."

Zie je geest of gedachten als een soort hulpmiddel. Mediteren is een techniek om te leren hoe je deze tool kunt gebruiken met je beslissingen als founder.

Hoe werkt het? Wat kan ik ermee?

Meditatie is een natuurlijke manier om je geest te leren kennen en te trainen. De gedachten trainen is helemaal niet gemakkelijk. Het vergt veel oefening. Dit is ook niet raar. Als je dit nog nooit eerder hebt gedaan, zijn je gedachten je hele leven 'de baas' van je.

Je gedachten bepalen bijvoorbeeld wat je eet en hoeveel je eet. Of je nu gaat sporten of rondhangen voor de tv, of je jouw taken voor de dag vandaag gaat afmaken of dat je ze uitstelt tot morgen. Of je nu vroeg opstaat of lang in bed blijft.

Jouw gedachten doen in feite wat ze willen doen

Hoe vaak kun je met succes tegen jezelf zeggen - "Oké, maak je nu geen zorgen meer en denk alleen aan positieve gedachten" -?

Dus je gedachten zijn de baas. Meditatie kan ervoor zorgen dat je meer controle krijgt over deze gedachten.

Meer controle, zodat je minder geleid wordt door emoties.

Hoe werkt meditatie?

Simpel gezegd, meditatie is net als rusten. Als je hebt gesport, heeft je lichaam rust nodig om te herstellen. Je geest en gedachten zijn niet anders.

De hele dag krijg je allerlei impulsen en verwerkt je brein veel informatie. Geluiden, geuren, gevoelens etc.

Slapen is verantwoordelijk voor een groot deel van het herstel van de geest. Maar soms houden je gedachten vast aan bepaalde dingen en zelfs slaap kan je er niet toe brengen deze dingen op de juiste manier aan te pakken.

Denk aan belangrijke deadlines, een belangrijke date, iemand die je heeft geïrriteerd of andere dingen waar je over na blijft denken.

Je kunt gewoon niet stoppen met piekeren en je blijft je zorgen maken over deze angsten.

  • Zou het goed gaan?
  • Waarom doet die persoon mij zoiets?
  • Heb ik goed genoeg geleerd?
  • Wat vindt die persoon van mij?
  • Ben ik goed genoeg?
  • Blijven mijn klanten wel bij mij?
  • Waarom betalen mensen mij?

Waarom mediteren goed voor je is als founder

Meditatie op dit niveau werkt door je meer bewust te worden van deze gedachten en emoties die we ervaren.

Meditatie probeert deze problemen niet op te lossen, maar je houding ten opzichte van deze problemen te veranderen. Wat zorgt eigenlijk voor meer ontspanning.

Als je meer ervaring hebt met meditatie, gaat het meer om het observeren en begrijpen van de ware aard van deze gedachten.

Je gedachten zijn er nog, maar je vat ze eigenlijk niet meer persoonlijk op. Ze zijn er, je weet dat ze er zijn en je bent tevreden over ze. Wat deze gedachten ook mogen zijn.

Ik moet zeggen dat dit soms vrij moeilijk uit te leggen en te begrijpen is. Mediteren en de voordelen van meditatie kunnen alleen worden bereikt door het te beoefenen en te ervaren. En het heeft tijd nodig voordat je de voordelen gaat merken.

Je kunt bepaalde dingen uit boeken lezen. Maar je zult het echt zelf doen en je moet werken om je geest te trainen. En dit gebeurt niet van de ene op de andere dag, waarom mediteren Waarom mediteren? 11 wetenschappelijk bewezen voordelen van meditatie Ik lees vaak artikelen op internet die zeggen dat meditatie goed is tegen stress en dat je je meer ontspannen en gelukkiger voelt, etc. Misschien heb je deze artikelen ook gelezen? Veel van wat er is geschreven, is ook waar. Maar ik kom niet echt heel weinig artikelen tegen die uitleggen waarom deze meditatie-voordelen nu zijn.

Het leven dat meditatie tegen stress helpt, maar waaruit blijkt dat? Ik denk dat dit een van de redenen is waarom veel mensen mediteren zich snel troebel voelen. Triest, want er zijn echt veel voordelen van meditatie die veel mensen kunnen helpen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Om deze reden zijn de grootste voordelen van meditatie wetenschappelijk bewezen. Dus geen denkbeeldige gulzige positieve effecten, maar degelijk wetenschappelijk bewijs ;-).

1. Sterker immuunsysteem

Je denkt misschien dat mediteren alleen psychologische voordelen heeft. Maar er zijn ook fysieke voordelen van meditatie. Dus Jon Kabat-Zinn injecteerde een aantal deelnemers aan een meditatieprogramma met een virus om te testen hoe hun immuunsysteem zou reageren. De mensen die aan het programma deelnamen, bleken een sterker immuunsysteem te hebben en herstelden sneller dan mensen die niet mediteerden.

In feite zijn mensen met een depressie constant in het verleden of in de toekomst. Ze denken na over wat er is gebeurd of wat er gaat komen. Een studie heeft aangetoond dat meditatie je op dit moment kan helpen om meer te leven. Door je meer bewust te worden van het NU maak je je automatisch minder zorgen over het verleden en de toekomst.

2. Meer emotioneel evenwicht

Een onderzoek uit 2012 toonde aan dat mensen die mediteren een blijvend emotioneel evenwicht creëren. In de studie werden de hersenen van mensen die deelnamen aan een 8-weekse meditatiecursus gescand. Hieruit bleek dat na de cursus de hersenactiviteit in het deel van de hersenen dat de emoties beheerst, lager was. Dit betekent niet dat je tijdens het mediteren helemaal geen emoties hebt, maar dat je er meer controle over hebt. Zie de wereld om je heen als een soort tornadostorm. Hij gaat alle kanten op en alles kan gebeuren. Daar heb je geen invloed op. Waar je wel invloed op hebt, zijn je gedachten en emoties. Mensen die mediteren laten zich niet door de storm in alle richtingen wegblazen, maar zitten midden in deze storm stil en krachtig.

3. Het ontwikkelen van Compassion

Een van de andere positieve effecten van meditatie is dat de mensen die dit de ontwikkeling van meer mededogen. Niet alleen compassie voor andere mensen, maar ook compassie voor zichzelf. Toen de Dalai Lama voor het eerst de westerse wereld bezocht, was hij verrast dat de betekenis van het woord 'compassie' slecht refereerde aan compassie voor anderen. In het boeddhisme betekent compassie zowel compassie hebben voor anderen als voor jezelf. Je kunt gewoon geen medelijden hebben met anderen als je niet eerst medelijden met jezelf hebt. Het goede nieuws is dat je compassie kunt trainen. Een studie heeft aangetoond dat een korte meditatie alleen al het medeleven van mensen met 50 procent kan vergroten.

Lees ook: Bekende founders en hun routines: zo blijven zij productief

4. Verminderde schokreactie

Mensen hebben een schokreactie wanneer er plotseling iets onverwachts gebeurt. Je weet wat ik bedoel. Je knippert even met je ogen als eerste reactie. Iedereen heeft dit. Zelfs de best opgeleide politieagenten. Elke keer dat ze een pistool afvuren, knipperen ze nog steeds met hun ogen, ook al weten ze dat het gaat gebeuren. Lama Oser was de eerste persoon die zijn angst ooit onderdrukte. Op het moment dat hij mediteert, is hij zo ontspannen, zo gefocust dat niets hem kan afleiden. Waarom is dit een van de voordelen van meditatie? Er is een sterke correlatie tussen de angst van mensen en deze schokreactie. Hoe minder deze schokreactie, hoe minder angstig iemand is. Angst houdt op zijn beurt verband met stress, depressie en talloze stoornissen. Een behoorlijk belangrijke bevinding...

5. Je wordt gelukkiger

Sociaal psycholoog Daniel Goleman heeft verschillende experimenten gedaan met Lama Oser, de rechterhand van de Dalai Lama, met meer dan dertig jaar ervaring in meditatie. Een hersenscan toonde Lama Oser's connectie tussen de twee hemisferen veel hoger aan dan in zijn boek 'Destructive Emotions'. dan gemiddeld. Hoe hoger deze verhouding tussen de linker- en rechterhersenhelft, hoe gelukkiger mensen zijn.

6. Betere concentratie en focus

Verschillende onderzoeken van de Harvard University hebben aangetoond dat meditatie het aantal golven in de hersenen verhoogt. De zogenaamde 'Alpha state' zorgt ervoor dat je beter kunt leren en meer informatie kunt verwerken. We zijn creatiever en we gebruiken onze beide hersenhelften. Bovendien wordt de informatie in onze omgeving die ons kan afleiden, precies uitgefilterd door deze alfagolven. Kortom, we kunnen ons beter concentreren en focussen.

7. Preventie van depressie

Een van de grootste voordelen van meditatie is dat het depressie helpt voorkomen en genezen. Een van de kenmerken van mensen met een depressie is zorgen maken en de ronddraaiende gedachten in het hoofd.

8. Minder angst

In hetzelfde onderzoek naar het meditatieprogramma toonde Jon Kabat-Zinn aan dat mensen die mediteren minder last hebben van angst. Na een paar weken mediteren (45 minuten per dag), hadden de deelnemers minder angst dan de controlegroep.

9. Lagere bloeddruk

In Amerika heeft ongeveer 1 op de 3 mensen een verhoogde bloeddruk. Door een verhoogde bloeddruk hebben mensen meer kans op hart- en vaatziekten, hartaanvallen, hartfalen en nieraandoeningen. Een studie aan de Universiteit van Kentucky heeft aangetoond dat transcendente meditatie (herhaling van een mantra) de bloeddruk aanzienlijk verlaagt.

10. Minder eenzaamheid

Eenzaamheid is een groot verborgen probleem in de wereld. Vooral veel ouderen zijn eenzaam. Een gevoel van eenzaamheid kan zowel onze fysieke als mentale gezondheid schaden. Een studie van J. David Creswell heeft aangetoond dat 30 minuten meditatie per dag het gevoel van eenzaamheid drastisch kan verminderen.

11. Beter slapen

Een onderzoek onder mensen met slaapproblemen heeft aangetoond dat meditatietechnieken de kwaliteit van slaap, slaap en slaapefficiëntie verbeteren. Omdat mensen een betere nachtrust hadden, verbeterde de kwaliteit van hun leven overdag. Word je mediteren over een superman? Als je nu niet wilt beginnen met mediteren, weet ik het niet meer ;-) Bovenstaande voordelen van mediteren lijken misschien een soort Superman te worden als je mediteert.

Klopt dat ook? Het is meer om je ware potentieel te gebruiken. Omdat we vaak leven en ons laten leiden door onze emoties, denken we vaak niet eens na over wat we als mensen kunnen doen. Door te mediteren creëer je simpelweg meer bewustzijn voor deze kwaliteiten en door training krijg je er meer controle over. Je wordt dus geen superman, maar meer jezelf. Welke voordelen van meditatie heb je ervaren? Ik ben erg benieuwd naar de voordelen van meditatie die je hebt ervaren. Herken je bovenstaande punten? Of ervaar je heel verschillende dingen? Laat het ons weten via Instagram!