De top 6 bedrijven die je kunt starten vanuit huis

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn als het aankomt op het opstarten van een eigen bedrijf vanuit huis? Dan is het handig om snel verder te lezen.

De top 6 bedrijven die je kunt starten vanuit huis

Vandaag de dag zijn er steeds meer ondernemers die ervoor kiezen om van huis uit te werken. De redenen hiervoor zijn vrij voor de hand liggend. Het bied je op de eerste plaats veel meer vrijheid, je kunt je werkdag indelen op een manier die jij prettig vindt. Daarnaast hoef je ook niet meer in de file te staan. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn als het aankomt op het opstarten van een eigen bedrijf vanuit huis? Dan is het handig om snel verder te lezen. We hebben hieronder een selectie voor je gemaakt met dé bedrijven die vanuit huis kunnen worden gestart!

Zet een online coaching bedrijf op

De eerste optie is om als online coach aan te slag te gaan. Coaching is op dit moment mateloos populair. Dit komt voornamelijk door het feit dat je met coaching alle kanten op kunt. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als relatiecoach, echter is het ook mogelijk om als motivatie coach aan de slag te gaan voor mensen die hun doelen willen behalen. Als coach heb je niet zo heel veel nodig om te kunnen starten. Los van een website en een Skype account zal je alleen moeten zorgen voor een groot netwerk. Je moet namelijk laten zien dat jij degene bent die mensen zouden moeten inschakelen. Door een groot klantenbestand op te bouwen ben je in staat om de juiste kwaliteit te garanderen aan je nieuwe klanten.

Maak je eigen online cursus

Mocht je een bepaalde specialisatie hebben dan zou je ervoor kunnen kiezen om online cursussen op te zetten. Het mooie aan online cursussen is ook weer dat je nagenoeg alle kanten op kunt. Van cursussen voor mensen die willen leren beleggen tot aan een cursus Mexicaans koken. Als je zelf niet zoveel beginkapitaal hebt is het verstandig om je aan te melden bij een online cursus platform. Hier kan je op je eigen pagina vervolgens verschillende cursussen uploaden. Een bekend platform is bijvoorbeeld Udemy. Het is echter ook mogelijk om de cursussen via een eigen website te koop aan te bieden. Hoewel dit iets meer kost dan het gebruik van een bestaand platform zal het er wel voor zorgen dat je kosten bespaart. Je hoeft namelijk geen commissiekosten af te staan per gemaakte verkoop.

Begin met dropshipping

Nagenoeg iedereen heeft wel eens van dropshipping. Steeds meer (jonge) ondernemers kiezen ervoor om hun eigen dropshipping bedrijf op te zetten. Bij dropshipping fungeer je als een soort tussenpersoon. Je hebt een eigen website met producten die je aanbiedt. Wanneer de klant een bestelling plaatst wordt het product echter niet door jou geleverd, dit gebeurt door een groothandelaar. Vaak zitten deze groothandelaren ergens in China, denk bijvoorbeeld aan Alibabba. Het voordeel van dropshipping is dat je zelf niet meer de logistiek op je zal hoeven te nemen. Geen gedoe meer met retourzendingen, het enige wat jij moet doen is ervoor zorgen dat mensen je product kopen. Uiteraard draag je in ruil voor de diensten van de groothandel een bepaalde commissie af over iedere verkoop die je maakt.

Wordt een virtueel assistent

Een optie die op dit moment ook steeds populairder wordt is een baan als virtueel assistent. Eigenlijk kun je het al wel aan de naam zelf zien, als virtueel assistent ben je virtueel inzetbaar als iemand zijn of haar assistent. Het gaat hier voornamelijk om het bijhouden van de agenda, het onderhouden van de social media kanalen en het voeren van de correspondentie met klanten. Doordat je talloze taken op je zal nemen weet je zeker dat je te maken hebt met een veelzijdige baan. Net als een eigen coaching bedrijf is het van belang om te zorgen voor een goed netwerk. Via LinkedIn kun je super eenvoudig in contact komen met mensen die behoefte hebben aan een virtueel assistent. Wanneer je eenmaal een paar vaste klanten hebt is het mogelijk om uit te breiden en om assistenten in dienst te nemen.

Verkoop je professionele foto’s

Deze optie is alleen voor de mensen die echt gevoel hebben voor fotografie. Het is mogelijk om veel geld te verdienen met foto’s die je verkoopt. Er zijn twee manieren waarop je als fotograaf via internet een eigen bedrijf kunt beginnen. Het is op de eerste plaats mogelijk om bestaande foto’s te verkopen. Dit zijn dus de afbeeldingen waar een bepaald auteursrecht op zit. Je kunt deze foto’s verkopen via een eigen website, al kan je je ook aanmelden bij een website als Getty Images. Naast het verkopen van stock foto’s kun je ook aan de slag als reguliere fotograaf. Door een eigen website te maken en je in te schrijven bij de KVK zal je binnen no time ingeschakeld worden voor een mooie fotosessie.

Begin een copywriting bureau

Heb je gevoel voor taal dan liggen er veel mogelijkheden voor je open om als copywriter aan de slag te gaan. Doordat er ontzettend veel bedrijven te vinden zijn in ons land zal er altijd behoefte zijn naar nieuwe web teksten. Als tekstschrijver is het jouw taak om deze teksten te verzorgen. Hoewel je in het begin vaak kleine klusjes krijgt is de kans groot dat dit over de loop der tijd toe zal nemen. Naarmate je veel verzoeken krijgt is het mogelijk om na te denken over een eventuele uitbreiding. Misschien zijn er mensen in jouw omgeving die ook wel een aardig centje zouden willen bijverdienen door online als tekstschrijver aan de slag te gaan.

Je ziet wel dat het helemaal niet zo lastig is om zelf aan de slag te gaan met je eigen onderneming van huis uit, je moet alleen weten waar je moet beginnen. Door middel van deze selectie zal ook jij aan de slag kunnen gaan om als zelfstandige ondernemer te starten. Hoewel het in het begin zeker niet altijd eenvoudig zal zijn om klanten binnen te slepen zal het ondernemerschap ontzettend veel voordelen weten te bieden!