Jouw bedrijf remote inrichten, hoe doe je dat?

Een van de uitdagingen in deze tijd is het remote maken van je onderneming. Want hoe zorg je er nu voor dat jouw bedrijf volledig remote opgebouwd wordt?

Jouw bedrijf remote inrichten, hoe doe je dat?

Als ondernemer krijg je te maken met verschillende uitdagingen. Hoe je deze uitdagingen aanpakt en overkomt, speelt een grote rol in het succes dat je als ondernemer gaat boeken. Een van de uitdagingen van deze tijd is het remote maken van je onderneming. Want hoe zorg je er nu voor dat jouw bedrijf volledig remote opgebouwd wordt? Dat alles van een afstand door verschillende medewerkers geregeld kan worden? En waarom zou je dit eigenlijk willen?

Waarom je bedrijf volledig remote inrichten

Voordat je ergens aan begint, wil je er natuurlijk wel een duidelijke reden voor hebben. En dat zit op het gebied van je bedrijf volledig remote inrichten wel goed. Dit heeft in de praktijk namelijk de volgende voordelen:

Locatie onafhankelijk werken: Wanneer alles vanaf een afstand geregeld kan worden, maakt het ook niet meer uit vanaf waar je werkt. En dus hebben jij en je werknemers de volledige vrijheid om bijvoorbeeld thuis of in een ander land te werken. Zolang alle communicatiemogelijkheden maar volledig intact zijn. Er is een goede kans dat veel mensen hier profijt van hebben. De afgelopen tijd is wel gebleken dat locatie onafhankelijk werken met veel voordelen komt.

De voor- en nadelen van een kantoor huren als ondernemer
Ben je als founder van je eigen bedrijf hard aan het werk en begint het werk steeds meer binnen te stromen? Dat zorgt er in de meeste gevallen voor dat je daardoor ook een stuk drukker bent. Waarschijnlijk zelfs drukker dan wanneer je nog voor een baas werkte.

Functies gewilder dan bij andere bedrijven: Verder gaat je onderneming volledig remote inrichten er ook toe leiden dat meer en meer mensen voor je bedrijf willen gaan werken. Over het algemeen waarderen werknemers het ten zeerste dat ze zelf kunnen kiezen waar ze hun werk uitvoeren. En dat is natuurlijk altijd goed nieuws. Hierdoor heb je meer keuze, waardoor je mensen van een hogere kwaliteit inhuurt. Dit komt de bedrijfsvoering in het algemeen alleen maar ten goede.

Minder kosten: Daarnaast gaat het simpelweg ook een hoop geld schelen. Je hoeft bijvoorbeeld geen kantoor meer te huren. Ook op de dagelijkse zaken als stroomverbruik, papierverbruik en koffie bespaar je. Al deze beetjes tellen na verloop van tijd aardig op.

Hoe maak je je onderneming remote?

Uiteindelijk is het leuk en aardig dat er veel voordelen zijn verbonden aan je onderneming remote maken. Maar hoe doe je dat nu precies?

Er zijn een paar richtlijnen die je kan aanhouden. Deze maken het een stuk makkelijker om de juiste stappen te zetten richting een onderneming die volledig remote is:

Gebruik apps: Er zijn tegenwoordig veel apps die van een afstand samenwerken een stuk makkelijker maken. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld Zoom en Slack voor communicatie. Maar ook apps als Asana of Trello zijn zeer zinvol. Hiermee verdeel je taken in een team en wordt voor iedereen duidelijk wat er gedaan moet worden.

Vertrouw op je medewerkers: Vertrouwen doet wonderen. Wanneer je je medewerkers tot op zekere hoogte vrijheid geeft om de taken uit te voeren, is er vertrouwen nodig. Dit gaat wederzijds een positief effect hebben.

Plan contactmomenten in: Het is altijd goed om de zoveel tijd contact op te nemen met je medewerkers. Al is het maar even kort om te checken hoe alles loopt en of ze tegen problemen aanlopen. Dus ook wanneer er niet per se online meetings staan ingepland of nodig zijn voor het werk zelf.